zondag 29 november 2015

Game art opleiding tekenen/ figuur tekenen fundamantals

Hoe teken je een character?3D vorm tekenen, character tekenen, figuur tekenen, hoe teken je kleding, kleuren aanbrengen, ledenpop, chroom tekenen, model tekenen, Photoshop, game art opleiding, game art, tekenles, tekenlessen,
Character design van Ariane Berends-Brouwer/
De tekenacademie
Hoe maak je een character design? Als je in concept of game art wilt werken als tekenaar, dan moet je eerst de beginselen leren van het figuur tekenen en de anatomie.

Dit character is weergegeven in een dynamische pose. Dan begin je met de grote lijn van de beweging die je wilt weergeven. Bij een staande figuur kan je volstaan met de verhoudingen en de anatomie. In deze video zie je hoe belangrijk de grote lijn en de samenhang.
is. 

Dit character valt op door het silhouet. Ze heeft een normale bouw en een redelijk normaal gezicht. Maar door de keuze voor een chroom achtige huid, de aparte kleding en haar uitsraling heeft ze meer een eigen karakter gekregen.


In deze clip zie je hoe ik de figuur opbouw vanuit de grote vormen. Dan bouw ik verder vanuit de anatomie en de shapes. Daarna zie je hoe ik het zwarte chroom ga renderen. Op het laatst laat ik zien hoe ik de afzonderlijke vlakken en kleuren bind door sterke schaduwwerking te gebruiken.

Tip:
Zorg altijd dat je een zekere logica in je tekening oproept. Dit doe je door:

  • het perspectief toe te passen
  • te bouwen en te construeren
  • de eenheid van vormuitdrukking in de shapes te zoeken
  • het binden van de kleurvlakken met de lichtwerking
  • het binden van het geheel door in grote lijnen te denken


Meer hierover leren? Volg tekenles aan De tekenacademie

www.detekenacademie.nl