zondag 17 februari 2013

Tekenles, voorwaarden voor een goede tekening.


Imke van bodegraven.
Tattoo artieste.
Ogen studie  met conté potlood.
Iemand die goed kan tekenen is Imke. Zij is tattoo artiest. In haar lijnvoering vind je alle voorwaarden voor een goede tekening. Als zij de tijd neemt voor een goede planning, zal ze greep krijgen op alle onderwerpen die ze naar voren wil brengen.

De meeste problemen in je tekening ontstaan namelijk doordat je de dingen niet goed geplaatst hebt. Als dingen niet op hun plaats staan, dan ben je de meeste tijd bezig met corrigeren en compenseren van fouten.  

Benut daarom tijdens de schets tijd en vrijheid om te zoeken naar de juiste plaatsing. Leg je dan nog niet vast. Zoek! Zodoende vind je vanzelf het plan voor je tekening, dat zowel past bij je onderwerp als bij je gevoel. Amateurs onderschatten deze fase. Het schetsen van een plan is de meest essentiële fase van een professional. Dit leer je op De tekenacademie

Artisticiteit is aanvoelen, zoeken en vooral organiseren en plannen: Vrijheid en nauwkeurigheid samen brengen. Dit heeft niet veel met emotie te maken maar met raffinement, toewijding en overtuigingskracht. Het is amateuristisch om te denken dat tekenen emotioneel gebeuren is. 

Tip: Als je nog niet goed kunt tekenen en je wilt je toch bekwamen in een latere fase van een tekening of schilderij, dan is het verstandig om grote meesters nauwkeurig te kopiëren. Met het maken van een kopie, kom je tot in de kleinste details in aanraking met het raffinement van de meester. 

Copyrights: Ariane Berends-Brouwer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: