woensdag 20 februari 2013

Tekenles, mond tekenen.

Deze studie maakte ik samen met
een van mijn leerlingen, Joachim Brugman.
Referentie: Leonardo Da Vinci
Een mond is een van de moeilijkste vormen om te tekenen. Vooral omdat het al snel lijkt als of hij uitgeknipt is. Omschrijf daarom de mond nooit met een contour. Als je de mond inkleurt, vergeet dan niet de zijkanten van de onderlip zacht te laten weglopen. Dat help!

De diepste punten van de mond zijn de mondhoeken. Zorg dat die goed naar achteren geplaatst zijn ten opzichte van de middenlijn van het gezicht. Het voorste stuk van de bovenlip steekt het meest naar voren.Voor het juist tekenen van de mond in deze stand, gebruik je het perspectief dat er aan ten grondslag ligt.

Laat zien dat de boven- en de onderlip werkelijk van elkaar gescheiden zijn. Dat doe je met de slagschaduw die de bovenlip op de onderlip werpt. De hoge lichten op de onderlip, zorgen dat hij uit de schaduwpartij naar voren komt. Plaats ook een hoog licht vlak boven het midden van de bovenlip, zodat hij goed naar voren steekt ten opzichte van de onderlip.

De juiste lichtval bestaat uit vier onderdelen. Op de tekenacademie leer je hoe dat werkt en hoe je de lichtval gebruikt. Ook leer je de belangrijkste grondbeginselen van het perspectief, zodat je moeilijke vormen zoals de mond beter kunt tekenen. www.detekenacademie.nl

Wil je alvast eens een tekening maken van een mond?
Onder deze link vind je goede tutorials voor het tekenen van ogen, neus en mond: www.proko.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: