woensdag 3 december 2014

Warrior tekenen, character design

Een character design wordt beter met de nodige kennis van de anatomie.

Zie ook: Game art opleiding tekenen aan De tekenacademie

Zeker voor een gespierde krijger of warrior.  De anatomielessen die ik geef, resulteren als het goed is in een figuur met stevige spierbundels. "Hoe zit skelet in het lichaam en wat zijn de hoofdgroepen van de spieren?" zijn daarbij belangrijke vragen. Kennis van het perspectief, lijnvoering en schaduwwerking zorgen voor de rest.
game art opleiding, game art, game art school,warrior tekenen, krijger tekenen, character design, figuur tekenen, spieren tekenen, character, tekenles, dynamische symmetrie, anatomie, Christopher Hart, spierbundels, tekenles, schaduwwerking, schaduwen tekenen, tekening,
Anatomie en character studie van De tekenacademie

Marleen, een leerling op tekenles aan De tekenacademie maakte een schets met behulp van een tekening van Christopher Hart. Deze warrior mocht ik met haar toestemming uitwerken. Een deel van haar schets zie je nog terug in het hoofd, een arm en een been. Die zal zij zelf nog uitwerken.

Christopher Hart is bekend -en terecht- veel bekritiseerd. Maar volgens mij kan hij een belangrijke schakel zijn voor beginnende tekenaars. Hij laat zien dat je al snel dingen kunt gaan tekenen die je wilt. 

Tip 1: Schaduwen tekenen doe je volgens het volgende principe: Licht, schaduw, reflectie en slagschaduw. Kies een hoofd-lichbron. Grote schaduwvlakken en de kleur van je papier laat je bindend werken. Kernschaduwen gebruik je om rondingen te accentueren. Met de hoge lichten geef je de final touch. 

Tip 2: Koop anatomie boeken. Eén goed anatomie boek is niet genoeg. Schaf minstens drie anatomieboeken aan van top kwaliteit bijvoorbeeld: Michael Hampton en Die Gestalt des Menschen van Gottfied Bammes en voor de foto's Anatomie van Sarah Simblet. Leer de belangrijkste spiergroepen en de werking van het skelet uit je hoofd. Volg goede tekenlessen.

Tip 3: Gebruik geen ledenpop als voorbeeld. Daar raak je alleen maar van in de war. Ledepoppen zijn anti-dynamisch en klunzig vergeleken met de natuurlijke bewegingen van het skelet. 

Tip 4: Teken volgens dynamische principes. Dus met open T-verbindingen en open S-verbindingen en met dynamische symmetrie. Leg de accenten daarbij op de dominante spiergroepen in het lichaam.

Bekijk bijvoorbeeld de tutorials van Stan Proklopenko:

Meer over de tekenlessen aan De tekenacademie op: www.detekenacademie.nl