maandag 24 november 2014

Gebruik Copic Markers

assortiment, concept design, Copic Markers, Copic Markers kopen, illustratie, kleuren, schaduw, schaduwwerking, tekenen net Copic Markers, tonen, welke Copic Markers moet ik kopen,
Copic Markers van De tekenacademie
Copic Markers worden veel voor designs gebruikt. Samen met Joachim Brugman werk ik op het ogeblik aan een les: Werken met Copic markers voor concept designs en illustratie.

Daarbij ben ik zelf bezig met het gebruik van Copic Markers in combinatie met een speciale witte verf waarmee je hoge lichten kunt versterken. Probleem namelijk met de Copics is dat "wit hogen" wat lastig is wat betreft de overgangen.

Alle hoge lichten moet je uitsparen en dat beprekt je in je vrijheid. Het uitsparen is nog op te vangen door een begin te maken in tonen en niet in kleuren, maar dan zit je altijd nog met de overgangen. En fout is fout. De Copics zijn Markers dus watervast en niet meer weg te wassen zoals bij aquarel.

Tip: Wil je oefenen met Copic Markers, koop dan eerst een serie tonen. Daarna pas kleuren bij kopen. Want daarvan heb je er veel meer nodig. Met 10 tonen kun je al een heel aardig design maken.

Voordeel van Copic Markers is dat je op een klein oppervlak al aardig snel tonaliteiten en schaduwwerking kunt opbouwen. Bovendien moet je een goed plan hebben voor je compositie en je tekening als ondergrond hebben en goed nadenken wat je wilt met het licht en de schaduw. Dat is allemaal goed voor je ontwikkeling in het tekenen.

Welke copic markers moet ik kopen, is een veel gestelde vraag. Hiernaast zie je al een aardig assortiment. Dit assortiment wordt nu getest en daaruit gaan wij een aankoop advies geven voor de beginnende Copic Marker gebruiker.

Ik houd jullie op de hoogte.
Ariane

www.detekenacademie.nl