zaterdag 11 oktober 2014

Figuren tekenen en anatomie

game art opleiding, game art, game art school,anatomie, anatomie tekenen, figuren, HKU, mensen, NHTV, schetsen, tekenen, tekenles, tekenlessen, WDKA,
Leerlingen aan het werk, oktober 2014
Een eigen wereld creëren op papier. Mensen en dieren tekenen uit je hoofd.

Dat willen de meeste leerlingen die lessen komen nemen aan De tekenacademie. Daarom oefen ik zo snel mogelijk met het tekenen van houdingen en poses. Ik laat je zien je hoe je met weinig lijnen een figuur kunt schetsen. 

Als je opzet meteen aansluit bij de anatomie van een figuur, dan zit je goed. Dan kun je de botten en de spieren et in gaan tekenen. Je bestudeert hoe de spieren in elkaar grijpen. Schetsen naar model of uit het hoofd een figuur ontwerpen wordt dan nog leuker. 

Tip:
Teken in het begin vooral niet te netjes. Eerst ga je de grote vormen tekenen. De contouren kun je het beste uitwerken vanuit de binnenvormen die hij omschrijft.

Met deze lessen kun je je voorbereiden voor een toelating aan de NHTV, de WDKA en de HKU. Van de leerlingen die toelating gedaan hebben vanuit De tekenacademie is 70% toegelaten. Daarbij is het belangrijk dat je thuis ook tekent en dat je ook digitaal gaat werken met Maja of met Photoshop, afhankelijk van de academie waar je toelating voor wilt doen.

www.detekenacademie.nl/