maandag 30 september 2013

Digitaal tekenen en schilderen in Photoshop

Cursus digitaal tekenen en schilderen in Photoshop

Digitaal ontwerp van Ariane Berends-Brouwer
voor de digitale tekenlessen

In september 2013 startte De tekenacademie met succes de cursus: “Leren tekenen en schilderen met Photoshop”. Met een goed werkende laptop en minimaal Photoshop CS3 kun je al meedoen. De lessen van dit najaar zitten vol. De nieuwe lessen starten in januari 2014. 12 intensieve lessen, maximaal 8 leerlingen per groep.
Doelgroep
Werk je aan je toelating voor een kunstacademie? Bijvoorbeeld voor de NHTV of de HKU, dan is het belangrijk dat je kunt omgaan met Photoshop. Snel en helder werken is voor professionele designers en illustratoren een must. Slim gebruik maken van layers, sneltoetsen en tools, daar gaat het om. Deze lessen zijn ontworpen voor (aankomend) designers van concept art, character design  game design en 3D design, illustratie en animatie. Ook tattoo artiesten kunnen hier hun mogelijkheden vergroten. Maar ook liefhebbers zijn welkom!
Hoe leer je werken met Photoshop
Hier zie je van een klein onderdeel
van het uitgebreide lesmateriaal voor
de digitale tekenlessen aan De tekenacademie.
Het grootste struikelblok bij digitaal schilderen en tekenen in Photoshop is, dat je verstrikt raakt in de veelheid aan mogelijkheden. Dat belemmert je in je snelheid. Voor de game industrie, illustratie of het werken in opdracht is snelheid cruciaal. Deze digitale tekenlessen leren je op een simpele manier je beeld op te bouwen, zodat je snel kunt werken.
Wat leer je?
Kennis van Photoshop, schetsen, line art en schilderen, zijn de belangrijkste uitgangspunten van deze lessen.
Je leert onder andere:
·         Lijnen, tonen en kleuren gestructureerd opzetten en uitbouwen.
·         Voorgrond en achtergrond opbouwen.
·         Sneltoetsen beheersen en zelf wijzigen.
·         Efficiënt werken met layers, history en navigation.
·         Dodge, multiply e.d. gebruiken.
·         Preferences zelf aanpassen.
Lesmateriaal
De cursus en het uitgebreide lesmateriaal zijn speciaal voor De tekenacademie ontworpen en geschreven door digital artist Joachim Brugman en docente Ariane Berends-Brouwer. De methodes zijn verwant aan de werkwijze van Feng Zhu.  http://www.fengzhudesign.com/tutorials.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: