woensdag 16 januari 2013

Tekenles: Digitaal en op papier.

Als je graag tekent raad ik je aan om ook digitaal te tekenen. Je kunt met Photoshop van af CS3 zonder problemen oefenen met digitaal tekenen, schilderen en speedpaint. Voor 60 euro koop je al een Bamboo tablet. Omdat je een in digitale tekening makkelijk een aantal stappen terug kan doen, kun je veel experimenteren.


Elke lijn die je zet, zie je terug in je "history". Die history-stappen kun je weer wissen. Je werkt ook met lagen/layers. Belangrijk is, dat je in het begin zo min mogelijk layers gebruikt. Dus niet, zoals je zou denken, zo veel mogelijk. Dat maakt de zaak nodeloos ingewikkeld. Een layer open je alleen als wissen in "history" niet voldoende zou zijn.

Je kunt het beste beginnen met schilderen en tekenen in zwart/wit. Je kunt bijvoorbeeld een potlood schets scannen en die als eerste laag te gebruiken voor je digitale tekening. Als je gewend bent om naar voorbeelden te werken, dan raad ik je aan een voorbeeld na te tekenen. Probeer eerst te schetsen. Dus liever rommelig beginnen dan te netjes. In dit digital design van Joachim Brugman zie je hoe je eerst moet zoeken in een schets voordat je je tekening gaat uitwerken.

In september kun je op de de teken opleiding aan De tekenacademie een module digitaal tekenen volgen. Daar leer je werken met Photoshop. Meer informatie over de lessen vind je op:
www.detekenacademie.nl

Tutorials van Feng Zhu zijn aanraders op dit gebied:
www.fengzhudesign.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: