maandag 12 juli 2010

Tekenopleiding regio Amsterdam/Utrecht

Ariane Berends-Brouwer docente en eigenaar van De tekenacademie:

De tekenacademie is een teken opleiding die ik heb opgezet voor jonge mensen vanaf ca. 15 tot 23 jaar. Als je designer of beeldend kunstenaar wilt worden, dan is het belangrijk dat je goed kunt tekenen. Drie uur per week een jaar lang volg je hier ijzersterke tekenlessen. Naast de les voor jongeren op zaterdag zijn er inmiddels ook groepen gestart op dinsdag en woensdag. Verder kun je digitaal leren tekenen op vrijdagochtend. Je leert de beginselen van tekenen, schilderen en speedpaint met Photoshop. Op vrijdagavond is er nu ook de mogelijkheid om vervolglessen te volgen. Zie het lesoverzicht op www.detekenacademie.nl.


Het gaat op De tekenacademie niet om “het vinden van je eigen stijl” of het natekenen van bijvoorbeeld een model. Grip op je tekening krijgen is het belangrijkste doel. Daarvoor krijg je oefeningen en opdrachten die je tekenvaardigheid sterker maakt. Je leert vormen, verhouding, perspectief en schaduwen te tekenen. Dit combineer ik met uitgebreide uitleg zodat je ook inzicht krijgt in wat je doet. Je gaat daardoor gaandeweg sneller en overtuigender tekenen. Dit komt van pas bij veel disciplines zoals illustratie, klassiek schilderen, game art en design. Wil je werken aan een portfolio voor toelating aan een kunstacademie? Ook dan kun je je voordeell doen met De tekenacademie.

Ariane Berends-Brouwer, opgeleid aan De Rijksakademie van Beeldende Kunsten, is ondernemer en beeldend kunstenaar vanaf 1985. Zij heeft verschillende publicaties geïllustreerd en geëxposeerd in binnen- en buitenland. Schilder- en tekelessen geeft zij al vanaf 1985. In 2011 startte zij met deze opleiding.

www.detekenacademie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: