maandag 29 mei 2017

Toelating game art opleiding HKU of NHTV

Wil je een game art of animatie opleiding gaan volgen aan de HKU of de NHTV?  De tekenacademie begeleidt je bij het voorbereiden van je toelating.

Wat zijn algemene toelatings eisen?
De HKU bijvoorbeeld vraagt veel tekenvaardigheid, omgaan met Photoshop, uiting van creativiteit, experimenteren met materialen en onderzoek. Maak schetsboeken vol tekeningen die laten zien dat je met bezig bent om dingen te onderzoeken en te combineren. Nieuwsgierigheid naar vorm opbouw en naar de werking van dingen die je tekent is belagnrijk. Realistisch werk en eigen design zijn allebei belangrijk. Je moet kunnen uitleggen waar je mee bezig bent.

toelating NHTV, toelating HKU,game art,tekenles,tekenlessen,game art opleiding
Leerlingen werken niet alleen aan eigen design, maar leren ook schetsen en  tekenen naar real life.
Voor de NHTV bestond de toelating dit jaar onder andere uit 50 zelfportretten, 50 landschappen en urban environments en 50 stillevens of voorwerpen in een schetsboek. Liefst naar real life. Belangrijk daarbij is dat je laat zien dat je "begrijpend" observeert en tekent. In deze tekeningen moet progressie te zien zijn.

Naast het gebruik van Photoshop zijn ook 3D programmas in Maya, Sketch Up of Z-Brush niet meer weg te denken in je voorbereidingen. Met Maya werken is belangrijk voor de NHTV. Daarvoor kan je vast een start maken met Sketch up. De tekenacademie werkt aan het opstarten van leerlingen met kleine projecten in Z-Brush, Sketch up. Daar beginnen we mee in het aankomend leerjaar 2017/2018.

Wat doet De tekenacademie voor je?
De tekenacademie zorgt voor een goede basis in het tekenen plus de juiste richting voor zelfstudie, advies bij portfolio en projecten. Uren maken doe je thuis! 

Tip: Ik raad iedereen die een game art of animatie opleiding wil gaan doen aan de HKU of de NHTV aan zo snel mogelijk open dagen van deze opleiding te bezoeken en de toelatingseisen te bestuderen. 
Vind uit wat je kan verwachten op de opleiding die je gaat volgen. Ook inzicht in de opleiding is een onderdeel van je toelating. Er wordt vaak gevraagd bij een toelating of je weet wat de opleiding inhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: