zondag 16 augustus 2015

Hoe leer je tekenen?

Hoe leer je tekenen? Wat is de basis van goed tekenen?

"Tekenen met begrip van vorm en ruimte" is de visie van De tekenacademie: Zo ontwikkel je vormgevoel en leer je vormen naar je hand te zetten.

Een lijn natekenen leidt tot krachteloos streepje. Misschien is zo een lijn vol emotie, maar hij zal amateuristisch overkomen.

Tip: Lijnvastheid wil zeggen: Rechte lijnen, zuivere booglijnen, cirkels en ovalen kunnen tekenen. Daarmee bouw je je vormen op. Lijnen moet je op je eigen kracht kunnen schetsen en tekenen. Het geeft niet of dat in meer schetslijnen gebeurt of met één lijn. Denk aan "richting" als je een rechte lijn tekent en aan "3D vorm" als je een cirkel, ovaal of een booglijn tekent. Oefen jezelf in het tekenen van ovalen en cirkels!

Hier onder zie je de vierde video tutorial van een serie tutorials over tekenen van Sycra. Hij legt duidelijk uit hoe je je het beste kunt ontwikkelen als tekenaar. Ik raad je aan ook de eerste video's te bekijken.

Misschien heeft hij niet zozeer de geniale kwaliteiten van groten zoals Feng Zhu en Scott Robertson, maar het gaat om zijn instelling. Je kunt van zijn tutorials veel leren, tenzij je dit allemaal al goed kunt natuurlijk ;).

www.detekenacademie.nl