maandag 14 januari 2013

Anatomie tekenen

Tip: Rechts onder in de kantlijn van mijn blog vind je een lijst van mijn favoriete boeken over tekenen van onder andere anatomie. Dit zijn ook op forums gewaardeerde boeken. Sommigen kun je tweedehands goedkoop aanschaffen, sommigen vind je alleen op Amazon. Die moeten uit de US komen, of uit Duitsland.

Deze tekening die Saïna Seedorf in de tekenles maakte, is een anatomie tekening. Je ziet de spieren van de arm. Om goed te kunnen tekenen, moet je ingewikkelde vormen zoals spieren, kunnen terugbrengen tot basisvormen. De bol, de cirkel en de cilinder zijn bekend. Voor het tekenen van organische vormen zoals spieren heb je een speciale basisvorm nodig. Welke dat is, leer je op De tekenacademie.

Zorg dat je een goed voorbeeld hebt als je een anatomie studie gaat maken. Belangrijk is dat je niet alleen de spieren ziet maar ook de vlakken. Deze tekening is is naar voorbeeld uit het meest volledige anatomie boek dat ik ken: Die Gestalt des Menschen van Gottfried Bammes. Ook kun je kijken naar de video's van Stan Prokopenko.

Tip: Probeer te snappen hoe de botten en gewrichten werken voordat je de spieren tekent.

Al deze dingen leer je op De tekenacademie
www.detekenacademie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef zelf een tip of reageer: